dinsdag 16 april 2019

"Notre Drame"

Diep onder de indruk van de grote brand die gisteravond de Notre Dame in Parijs heeft verwoest.
Meer dan twintig keer was ik in Parijs, de afgelopen 25 jaar. En bijna altijd kwam ik wel een keer in de buurt van deze prachtige kathedraal. Slechts één keer ben ik binnen geweest. De lange rijen toeristen voor de deur hielden mij meestal tegen.

Het zal nog jaren duren voor we dit monument weer in al zijn pracht kunnen bewonderen... Alleen al over de vraag wat en hoe er gerestaureerd gaat worden, zullen vele maanden van discussies volgen...
     

     

     

     

     

     

     

     
dinsdag 26 maart 2019

Langs de Dommel in Eindhoven

Onderweg van het station Eindhoven naar het DAF-museum vorige maand liepen wij een pad langs de rivier de Dommel. Dit pad van ongeveer 500 meter bleek een kleine oase in de stad. We zagen er verschillende prachtige bomen, zoals deze hazelaar...
     

...enkele treurwilgen...
     

     

...en op het eind, last but not least, deze imposante plataan. Deze boom heeft een stamomtrek van 4,28 meter, is geplant rond 1885 en is dus ongeveer 135 jaar oud (bron: www.monumentaltrees.com)
     

     

Deze reiger stond roerloos in het water; ik was hem in eerste instantie voorbij gelopen. Later werd hij wat onrustig door onze aandacht en begon hij zich te verplaatsen.
     

     

     

maandag 25 februari 2019

DAF-museum

Zondag was ik in het DAF-museum in Eindhoven, een museum met een leuke verzameling DAF-vrachtwagens en personenwagens. En nog net op tijd, want na deze maand gaat het museum een paar maanden dicht voor een grote verbouwing.
Het eerste beeld na binnenkomst: een aantal DAF vrachtwagens en personenwagens.
     

Enkele exemplaren van de verzameling grote trucks, waaronder een aantal brandweerwagens.
     

     

     

     

Dit leuke autootje, gebouwd op het chassis en met de motor en aandrijving van een DAF 33, is jarenlang door de koninklijke familie gebruikt in hun vakantieverblijf Porto Ercole.
     

     

De auto's van DAF waren ook succesvol in diverse auto-rally's. Met dit exemplaar is meegedaan aan de London Syney Marathon.
     

Nog enkele DAF personenwagens.
     

     

     

Het oude embleem van de DAF vrachtwagens en daaronder het embleem van de DAF personenwagens.
     

     

dinsdag 1 januari 2019

Een nieuw jaar

Ik wens alle bezoekers van mijn website en de lezers van dit foto-blog een mooi en gezond 2019 toe! Hopelijk geniet u ook dit jaar weer van de foto's die ik op mijn blog en mijn website plaats.

2019 ben ik (net als vorige jaren) begonnen met het maken van vuurwerkfoto's. Ik was eigenlijk van plan om het dit jaar een keertje over te slaan, ook al vanwege de voorspelde mist. Maar ja, wellicht is consumenten-vuurwerk over een of twee jaar verboden en kan het niet meer.
Dus stond ik toch weer om vijf over twaalf met de camera op statief op mijn vaste plekje, vier-hoog met uitzicht over de wijk Lombok in Utrecht. En van mist was gelukkig geen sprake; hooguit van kruitdampen na een half uurtje... Op enkele foto's zijn de blauw-verlichte minaretten van de ULU-moskee in Lombok zichtbaar.
     

     

     

     

     
Voorgaande berichten