vrijdag 20 april 2018

10 JAAR FOTO-BLOG ! ! !

Ik fotografeer al bijna mijn hele leven lang. Al voor mijn 20ste ben ik ermee begonnen en ik ben er eigenlijk nooit mee gestopt. Na de overstap op de digitale fotografie rond het begin van deze eeuw, ben ik in 2008 begonnen met het publiceren van mijn foto's in een foto-blog.
Mijn blog toont vooral beelden van de evenementen die ik bezoek en de uitstapjes en reizen die ik maak. Een aantal andere onderwerpen die ik graag fotografeer (de theater-, concert- en koorfotografie en de nachtfotografie) vind je terug op aparte bladzijden op mijn website en komen minder vaak voor op mijn foto-blog.
De eerste post op mijn foto-blog (toen nog niet op een eigen website, maar bij Blogspot.nl) was op 20 april 2008, dus vandaag bestaat mijn blog precies 10 jaar! Een mooi moment om een selectie van die foto's in een boek vast te leggen. In 100 foto's (10 foto's per jaar) geef ik een beeld van mijn werk als fotograaf.

Als je het leuk vindt, kun je mijn boek bekijken door op onderstaand plaatje te klikken.

En voor de echte liefhebber is het natuurlijk ook te koop....

     

dinsdag 17 april 2018

Voorjaar in de tuin

Ook in mijn tuin is te zien dat het voorjaar nu echt is aangebroken. Deze schattige kleine tulpjes bloeiden ongeveer twee weken geleden. Voor de liefhebbers: de naam is Tulipa turkestanica.
     

     

En op dit moment staan de Tulipa saxatilis volop in bloei.
     

     

     
Jammer dat deze beide soorten tulpen nooit langer dan twee á drie dagen mooi zijn. Door hun schoonheid word ik elk jaar opnieuw verleid om er foto's van te maken.
Het is waarschijnlijk al zo'n twintig jaar geleden dat ik deze tulpen cadeau heb gekregen van Sandra, een toenmalige collega. Sandra ben ik uit het oog verloren, maar deze tulpen doen mij nog elk jaar aan haar herinneren.

woensdag 11 april 2018

Van Baarn naar Lage Vuursche

Afgelopen weekend hebben we gewandeld door de bossen tussen Baarn en Lage Vuursche. Hieronder wat foto's die ik tijdens de wandeling heb gemaakt.
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

woensdag 7 februari 2018

Het gouden uur

Het gouden uur is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft. In deze periode is er meer indirect zonlicht, waardoor het licht meer rood en zachter is en haast een warme, gouden gloed heeft.

Het was dus mooi licht aan het eind van deze woensdagmiddag. De treurwilg bij Molen De Ster lijkt wel van goud en door de laagstaande zon lijkt het of de straatverlichting op de Leidseweg heel fel brandt.
     

     

     

     

     

     

maandag 1 januari 2018

Nieuwjaar

Ik wens alle bezoekers van mijn weblog een mooi 2018!

Ik ben het jaar begonnen met het maken van foto's van het vuurwerk. Vanaf de vierde verdieping, met uitzicht over Lombok en de stad.
Op deze eerste foto een blik over de Vleutenseweg.
     

Een blik over de stad, met aan de horizon de toren van de Jacobikerk en de watertoren bij de Lauwerhof.
     

Vuurwerk boven Lombok.
     

     

Op deze foto-compilatie zie je de woontoren aan de Oudenoord, omringd door vuurwerk.
     
Voorgaande berichten